persbericht

Stienstra huid- en oedeemtherapie behaalt tweede plaats in de categorie ‘Meest gewaardeerde huidtherapiepraktijk 2020’. Voor de vierde keer op rij werd Patricia Stienstra genomineerd voor de Qualiview Zorgverlener Award.

Voor de vierde keer op rij werd Patricia Stienstra genomineerd voor de Qualiview Zorgverlener Award. 
De Qualiview Zorgverlener Award 2020 is uitgereikt voor huidtherapie. Tijdens het digitale congres van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapie, dat op zaterdag 7 november 2020 plaatsvond, werd bekendgemaakt welke 3 praktijken de hoogste waarderingen kregen van hun cliënten.

De Qualiview Zorgverlener Award werd alweer voor de vierde keer uitgereikt. Bij de award draait het om het oordeel van de patiënt over de zorgverlener. Bij het tot stand komen van de uitslag was het aantal ingevulde vragenlijsten een belangrijk onderdeel. Verder werden onder andere de beoordelingen op domeinniveau, algemene beoordeling en NPS meegenomen. Daarnaast hebben er diverse controles op opvallendheden plaatsgevonden om de zuiverheid van de onderzoeken te borgen. 

De nominatie voor een award heeft een waardevolle betekenis. Klantervaring is namelijk één van de onderdelen die tezamen met andere indicatoren de definitie van kwaliteit maakt. Op basis van deze resultaten kwam de praktijk van Patricia Stienstra met een beoordeling van een 9,5 in de top 3 van landelijk meest gewaardeerde praktijk voor huidtherapie. Op de Opiness beoordelingspagina over Stienstra huid en oedeemtherapie staan uiteenlopende complimenten over Patricia’s vakmanschap.

Uitreiking Qualiview Zorgverlener Award

De award werd voor Huidtherapie uitgereikt in de volgende categorie de door de cliënt ‘meest gewaardeerde huidtherapiepraktijk. Stienstra huid- en oedeemtherapie is tweede geworden in de categorie de door de cliënt ‘Meest gewaardeerde ’ tijdens Qualiview Zorgverlener Awards 2020.

Qualiview Zorgverlener Awards

Qualizorg, waar Qualiview onder valt, verzamelt op grote schaal kwaliteitsindicatoren in de Nederlandse gezondheidszorg en bedient 9.500 zorgorganisaties binnen 18 zorgmarkten. Het ervaringsonderzoek wordt gedaan via landelijk gevalideerde meetinstrumenten, met draagvlak van de beroepsverenigingen, zorgverzekeraars en Patiëntenfederatie Nederland.

Wat zorgt voor een hoge waardering en goede klantervaring?

Vakkundigheid en deskundigheid, gecombineerd met duidelijke communicatie over het behandelplan is belangrijk voor de klanten van de zorgverleners. Naast oprechte betrokkenheid en aandacht zorgt vriendelijkheid van de zorgverlener ook voor een hoge waardering en goede klantervaring.