Behandelingen

Ontharen

Ongewenste haargroei in het gelaat of op het lichaam

Wij bieden verschillende behandelingsmogelijkheden aangepast aan uw haardikte en haarkleur aan. U heeft keuze uit ontharen door middel van lasertherapie en door middel van electrische epilatie 

Hypertrichose en hirsutisme

  • Hypertrichose komt zowel bij mannen als vrouwen voor en ontstaat meestal in de puberteit. De haargroei neemt toe op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes in het gelaat verschijnen, haren op armen en benen kunnen langer worden en in aantal toenemen.
  • Hirsutisme, is een vorm waarbij haargroei optreedt bij vrouwen op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. De overbeharing kan voorkomen op bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen kan meer haargroei ontstaan.

Oorzaak

Mannen en vrouwen maken beide mannelijke en vrouwelijke geslachtshormonen, zij het in verschillende verhouding. Bij een vrouw worden in de eierstokken en in mindere mate in de bijnieren de zogeheten voorhormonen gevormd. Deze voorhormonen worden omgezet in hetzij mannelijke (androgene), hetzij vrouwelijke hormonen. De meest voorkomende oorzaak van hirsutisme is een overgevoeligheid van de haarzakjes voor een normale hoeveelheid mannelijke hormonen (androgenen). Sommige vrouwen met hirsutisme hebben een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed.

Haargroeifasen

Belangrijk is om te weten hoe een haar groeit.
Haren groeien in 3 fasen, de belangrijkste fase is de actieve of anagene fase, in deze fase bevat het haar pigment (melanie), deze haren reageren het beste op de Lightsheer diodelaser.
Actieve groei of anagene fase:
Tijdens deze fase is er pigment (melanine) aanwezig rond de haarwortel.

Overgangsfase of catagene fase:
Periode van ± 2 weken waarin een actief haartje overgaat naar de rustfase. Het haar stopt met groeien.

Rustfase of telogene fase:
Oude haren worden langzaam het follikel uitgeduwd, er start weer een nieuw groeiproces.