Behandelingen

Elektrisch epilatie met de T-AWAY

Heeft u grijze, lichte of rode haren in het gelaat die niet in aanmerking komen voor licht of lasertherapie? Laat u dan vrijblijvend informeren over het duurzaam ontharen met de T-AWAY. De T-AWAY biedt u een nagenoeg pijnloze behandeling met een verbluffend resultaat. Dit is mogelijk door het gebruik van een wereldwijd unieke technologie USHF (Ultra Short High Frequency). Deze technologie wordt al jarenlang in de medische wereld toegepast.

Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme
  • Hypertrichose komt zowel bij mannen als vrouwen voor en ontstaat meestal in de puberteit. De haargroei neemt toe op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes in het gelaat verschijnen, haren op armen en benen kunnen langer worden en in aantal toenemen.
  • Hirsutisme, is een vorm waarbij haargroei optreedt bij vrouwen op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. De overbeharing kan voorkomen op bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen kan meer haargroei ontstaan.

Oorzaak overbeharing

Mannen en vrouwen maken beide mannelijke en vrouwelijke geslachtshormonen, zij het in verschillende verhoudingen. Bij een vrouw worden in de eierstokken en in mindere mate in de bijnieren de zogeheten voorhormonen gevormd. Deze voorhormonen worden omgezet in hetzij mannelijke (androgene), hetzij vrouwelijke hormonen. De meest voorkomende oorzaak van hirsutisme is een overgevoeligheid van de haarzakjes voor een normale hoeveelheid mannelijke hormonen (androgenen). Sommige vrouwen met hirsutisme hebben een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed.

Behandeling

Bij elektrische epilatie wordt een dun naaldje langs de haarschacht in het haarzakje geschoven. Door kort stroom te geven op het naaldje wordt het haarzakje verhit en laat het haartje binnen enkele seconden los. Door deze behandeling regelmatig te herhalen zal het haartje uiteindelijk niet meer terug komen. Helaas kunnen we niet garanderen dat er nooit meer haar groeit op het behandelde gebied. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (bijvoorbeeld door hormonen, medicatie, transsexuelen) blijft het altijd mogelijk dat er nieuwe, dikkere haren ontstaan.

Informeer bij u zorgverzekeraar voor welke vergoeding u in aanmerking komt!

Indicaties 

  • Ongewenste haargroei in het gelaat.
  • Grijze, lichte en rode haren in het gelaat, die niet in aanmerking komen voor licht- of lasertherapie.
  • Ongewenste haargroei op huidtransplantaten.
  • Ongewenste haargroei rond de tepelhof.
  • Ongewenste haargroei op de buik.