persbericht

Stienstra huid- en oedeemtherapie behaalt derde plaats in de categorie ‘Meest gewaardeerde huidtherapiepraktijk 2019’. Voor de derde keer op rij werd Patricia Stienstra genomineerd voor de Qualiview Zorgverlener Award.

De Qualiview Zorgverlener Award 2019 is uitgereikt voor huidtherapie. Tijdens het congres van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapie, dat op zaterdag 2 november 2019 plaatsvond, werd bekendgemaakt welke 3 praktijken de hoogste waarderingen kregen van hun cliënten. De award zorgde voor blije én trotse gezichten. 
De Qualiview Zorgverlener Award werd alweer voor de derde keer uitgereikt. Bij de award draait het om het oordeel van de patiënt over de zorgverlener. De prijzen werd uitgereikt door Patrick Groenewegen, bestuursvoorzitter NVH. Bij het tot stand komen van de uitslag was het aantal ingevulde vragenlijsten een belangrijk onderdeel. Verder werden onder andere de beoordelingen op domeinniveau, algemene beoordeling en NPS meegenomen. Daarnaast hebben er diverse controles op opvallendheden plaatsgevonden om de zuiverheid van de onderzoeken te borgen.

De nominatie voor een award heeft een waardevolle betekenis. Klantervaring is namelijk één van de onderdelen die tezamen met andere indicatoren de definitie van kwaliteit maakt.  Op basis van deze resultaten kwam de praktijk van Patricia Stienstra met een beoordeling van een 9,3 in de top 3 van landelijk meest gewaardeerde praktijk voor huidtherapie.

Op de Opiness beoordelingspagina over Stienstra huid en oedeemtherapie staan uiteenlopende complimenten over Patricia’s vakmanschap.

Uitreiking Qualiview Zorgverlener Award

De award werd voor Huidtherapie uitgereikt in de volgende categorie de door de cliënt ‘meest gewaardeerde huidtherapiepraktijk.
Stienstra huid- en oedeemtherapie is derde geworden in de categorie de door de cliënt ‘Meest gewaardeerde ’ tijdens Qualiview Zorgverlener Awards 2019.

Qualiview Zorgverlener Awards

Qualizorg, waar Qualiview onder valt, verzamelt op grote schaal kwaliteitsindicatoren in de Nederlandse gezondheidszorg en bedient 9.500 zorgorganisaties binnen 18 zorgmarkten. Het ervaringsonderzoek wordt gedaan via landelijk gevalideerde meetinstrumenten, met draagvlak van de beroepsverenigingen, zorgverzekeraars en Patiëntenfederatie Nederland.

Wat zorgt voor een hoge waardering en goede klantervaring?

Vakkundigheid en deskundigheid, gecombineerd met duidelijke communicatie over het behandelplan is belangrijk voor de klanten van de zorgverleners. Naast oprechte betrokkenheid en aandacht zorgt vriendelijkheid van de zorgverlener ook voor een hoge waardering en goede klantervaring.