persbericht

Stienstra huid- en oedeemtherapie behaalt derde plaats in de categorie
‘meest gewaardeerde huidtherapie praktijk’
tijdens de Qualiview Zorgverlener Awards 2018

De Nijmeegse Patricia Stienstra is door consumenten beoordeeld tot de landelijke top 3 van meest gewaardeerde praktijk voor Huidtherapie. Voor de tweede keer op rij werd Stienstra genomineerd. Dit keer voor de categorie ‘meest gewaardeerde huidtherapie praktijk’. 

Tijdens het feestelijke event, dat op dinsdag 26 juni 2018 plaatsvond, werd bekendgemaakt welke praktijken en zorgverleners de hoogste waarderingen kregen van hun klanten. 

De Qualiview Zorgverlener Awards werden alweer voor de tweede keer uitgereikt. Ook dit keer vond het bijzondere moment plaats in CitySense Utrecht. Bij de awards draait het om het oordeel van de patiënt over de zorgverlener. De prijzen werden uitgereikt door onder anderen Sabine Uitslag (bestuursvoorzitter NVH), Frans Koornberg (bestuursvoorzitter VvOCM) en Robert Versteegh (directeur Fys'Optima) voor de beroepsgroepen fysiotherapie, huidtherapie, oefentherapie en logopedie.
Bij het tot stand komen van de uitslag was het aantal ingevulde vragenlijsten een belangrijk onderdeel. Verder werden onder andere de beoordelingen op themaniveau, algemene beoordeling en NPS meegenomen. Daarnaast hebben er diverse controles op opvallendheden plaatsgevonden om de zuiverheid van de onderzoeken te borgen.

De nominatie voor een award heeft een waardevolle betekenis. Klantervaring is namelijk één van de onderdelen die tezamen met andere indicatoren de definitie van kwaliteit maakt.

Op basis van deze resultaten kwam de praktijk van Patricia Stienstra met een beoordeling van een 9,5 in de top 3 van landelijk meest gewaardeerde praktijk voor huidtherapie.

Op de Opiness beoordelingspagina over Stienstra huid en oedeemtherapie staan uiteenlopende complimenten over Patricia’s vakmanschap.

Uitreiking Qualiview Zorgverlener Awards

De awards werden binnen de verschillende beroepsgroepen uitgereikt in de volgende drie categorieën: de door de klant ‘meest gewaardeerde praktijk’, ‘meest aanbevolen praktijk’ en ‘meest gewaardeerde zorgverlener’. 

Qualiview Zorgverlener Awards

Qualizorg, waar Qualiview onder valt, verzamelt op grote schaal kwaliteitsindicatoren in de Nederlandse gezondheidszorg en bedient 9.500 zorgorganisaties binnen 18 zorgmarkten. Het ervaringsonderzoek wordt gedaan via landelijk gevalideerde meetinstrumenten, met draagvlak van de beroepsverenigingen, zorgverzekeraars en Patiëntenfederatie Nederland.

Wat zorgt voor een hoge waardering en goede klantervaring?

Vakkundigheid en deskundigheid, gecombineerd met duidelijke communicatie over het behandelplan is belangrijk voor de klanten van de zorgverleners. Naast oprechte betrokkenheid en aandacht zorgt vriendelijkheid van de zorgverlener ook voor een hoge waardering en goede klantervaring.