nieuws

In de spotlight

Patricia Stienstra onderscheidt zich door de fascie release behandeling toe te passen en gebruik te maken van het Deep Oscillation apparaat bij lymfoedeem, naast de decongestieve lymfoedeem therapie.

Fascie release technieken

De fascia’s zijn bijzondere bindweefselvliezen en omhullen spieren, botten, gewrichten, zenuwen en bloedvaten. Ze geven structuur aan het lichaam en ondersteunen en beschermen de lichaamsdelen. Na en operatie kan een litteken gaan verkleven, pijn en bewegingsbeperkingen veroorzaken. Door middel van manuele rektechnieken kan het aangedane gebied weer vrij bewegen. De fascie release behandeling is een zinvolle aanvulling op de decongestieve lymfoedeem therapie..

Deep Oscillation

Het Deep Oscillation apparaat heeft een gunstig effect op fibrose- en oedeemvorming. Het Deep Oscillation apparaat zorgt voor electrostatische trillingen op celniveau. Deze onschadelijke trillingen bereikt een diepte van 8 centimeter waardoor stilstaand weefsel in beweging wordt gebracht. Door het Deep Oscillation apparaat wordt het weefsel losser en wordt de doorbloeding en de kwaliteit van de huid bevorderd. De Deep Oscillation behandeling wordt als zeer prettig ervaren en biedt een meerwaarde bij de behandeling van lymfoedeem en fibrosering.